Ekologinen kauppakeskus

 

Kauppakeskus Seppä on ekologinen kauppakeskus, jonka arvoihin kuuluu vastuullinen ja kestävää kehitystä tukeva toiminta. Se merkitsee meille konkreettisia tekoja arjessa. Haluamme olla paikallisia suunnannäyttäjiä matkalla kohti parempaa tulevaisuutta. Päivittäisillä valinnoillamme pystymme vaikuttamaan ympäristökuormitukseen ja energiatehokkuuteen.

Jo kauppakeskuksen suunnitteluvaiheessa haettiin erilaisia moderneja ympäristöystävällisiä toimintamalleja ja ratkaisuja, jotka auttavat säästämään energiaa. Käytännössä ekologisuus tulee esiin muun muassa sähköautojen latauspisteiden, suuren lämpimän pyöräparkin sekä runsaan luonnonvalon käytössä. Säästimme vuonna 2020 sähköautojen latausten määrällä 5,7 suomalaisen vuotuisen CO2-päästön verran. Kokonaisuudessa säästimme vuonna 2020, 62 404 kg hiilidioksidipäästöjä, joka on tuplasti verrattuna vuoteen 2019. 
 

Kannustamme yhdessä Prisman kanssa asiakkaitamme toimimaan ekologisesti. Prisma tukee kestävän kehityksen mukaista toimintaa tarjoamalla muun muassa kattavat kierrätyspisteet sekä sisällä että ulkona.

Aurinkovoimala tuottaa sähköä

Kauppakeskus Seppä on edelläkävijöitä uusiutuvan energian hyödyntämisessä. Kauppakeskuksen katolle on asennettu 1670 aurinkopaneelia. Sepän valtakunnallisestikin merkittävän kokoinen aurinkovoimala tuottaa sähköä sähköautojen latauspisteisiin sekä kiinteistön jäähdytykseen, ilmanvaihtoon ja valaistukseen. Yli 6 000 neliön suuruinen aurinkovoimala pääsee 400 kilowatin huipputehoon. Aurinkovoimalan lisäksi ekologisuus näkyy energia- ja materiaalivalinnoissamme.

LEED-ympäristösertifikaatti

Sepälle on myönnetty vuonna 2018 LEED-ympäristösertifikaatti, joka on arvostetuin ja kansainvälisesti laajimmin käytössä oleva rakennusten ympäristösertifiointijärjestelmä. Se on osoitus siitä, että kauppakeskus on suunnittelu ja rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Ympäristösertifioinnin avulla varmistetaan rakennuksen energiatehokkuus, ympäristövaikutukset sekä terveelliset sisäolosuhteet käyttäjille.

LEED-ympäristösertifiointijärjestelmä on U.S. Green Building Councilin (USGBC) kehittämä ja ylläpitämä rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon luokitusmenetelmä.