Tämän päivän aukioloajat: Suljettu
 • LIIKKEET
  • Kaikki liikkeet
  • Prisman puolen liikkeet
  • Pohjakartat
  • Uutuudet
fi
 • en
Vastuullisuus

Vastuullisuus

EKOLOGINEN KAUPPAKESKUS


Vastuullinen Seppä

Meillä tehdään kauppakeskuksen kokoisia vastuullisuustekoja joka päivä. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja parantaa toimintaamme ja omia ilmastopäästöjämme. Työllistämme paikallisesti reilu 700 henkeä kauppakeskuksen yrityksissä. 

 

Fiksut Arkimatkat - kampanja

Kauppakeskus Sepässä käynnistyi keväällä 2023 Fiksut arkimatkat -kampanja, joka kannustaa Sepän työntekijöitä liikkumaan työmatkoja aiempaa enemmän kävellen, pyörällä, lihasvoimin tai linkillä. Kampanjan tavoitteena on pienentää Kauppakeskus Sepän hiilijalanjälkeä. Ennen kaikkea kampanjalla halutaan lisätä tietoisuutta eri liikkumistavoista ja kannustaa työntekijöitä rohkeasti kokeilemaan myös uusia tapoja liikkua työmatkansa.


Lue lisää: https://kauppakeskusseppa.fi/tapahtumat/115-fiksut-arkimatkat-kampanja


Energiaa säästävä

Kauppakeskuksemme osallistuu koko maata koskeviin energiansäästötalkoisiin. Energiansäästötoimet kohdistuvat pääsääntöisesti kiinteistömme sähkönkulutukseen ja lämmitykseen. Olemme mm:

 • Vähentäneet kauppakeskuksen yleisten tilojen ja parkkihallin valaistustasoa.
 • Vähentäneet aukioloaikojen ulkopuolista (ulkoalueiden ja henkilökunnan työskentelyaikojen) valaistusta siltä osin kuin se on turvallisuuden näkökulmasta mahdollista.
 • Laskeneet parkkihallin sisälämpötilaa 
 • Laskeneet kauppakeskuksen sisälämpötilaa
 • Varautuneet mahdollisiin valtakunnallisiin sähkökatkoksiin kauppakeskuksen sisäisellä turvallisuussuunnitelmalla ja asiakasohjeistuksella.

 

Lämmöstä vihreä

Kauppakeskuksemme lämmityksestä ei aiheudu hiilidioksidipäästöjä, sillä käytämme Alvan sertifioitua ja päästötöntä Vihreää lämpöä. Vihreän lämmön käyttöönotolla olemme saaneet hiilijanjälkemme yli 369 tonnia pienemmäksi. 


Auringosta hehkuva

Katollamme on 1 670 aurinkopaneelia, joista saamme sähköä sähköautojen latauspisteisiin, kiinteistömme jäähdytykseen sekä ilmanvaihtoon ja valaistukseen. Yli 6 000 neliön suuruinen aurinkovoimala pääsee 400 kilowatin huipputehoon, josta saadaan 250 MWh sähköä. Sähköntuotanto vastaa 12 prosenttia sähkönkulutuksestamme.  


Vettä säästävä

Vedenkulutustamme hallitaan automaattisilla, vettä säästävillä vesikalusteilla. Vesivahinkojen varalta vuotovahdit valvovat ja hälyttyvät poikkeuksellisen suuresta vedenkulutuksesta. Kaiken kaikkiaan meillä läträtään vedellä hyvin vähän. 


Energiatehokkuutta edistävä

Vuonna 2017 valmistunut kauppakeskuksemme on energiatehokas kiinteistö. Säästämme energiaa monin eri tavoin hyödyntämällä esimerkiksi luonnonvaloa valaistuksessa, jolloin sähkön käyttö pienenee valaistuksen osalta. *Käytössämme on Sepälle vuonna 2018 myönnetty LEED-ympäristösertifikaatti, joka on osoitus siitä, että kauppakeskus on suunniteltu ja rakennettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. 


Kierrättämiseen kannustava

Meillä on helppo olla hyvä kierrättäjä toimivan kierrätyspisteen ansiosta. Koulutamme ja kannustamme liikkeitämme lajittelemaan jätteensä huolellisesti. Asiakaskierrätyspisteet löytyvät läheltä, Prisman pihalta.


Ekologisista kilometreistä innostuva

Kauppakeskukseemme on helppo tulla myös luontoa säästävällä tavalla. Meiltä löytyy 18 sähköautojen latauspistettä ja 110 pyöräpaikkaa. Myös bussilla pääset lähes suoraan Seppään!


Turvallisuutta tukeva

Teemme paljon töitä sen eteen, että Seppä on turvallinen ja terveellinen niin asiakkaille kuin työntekijöillemme. Koulutamme liikkeitämme varautumaan mahdollisiin uhkatilanteisiin. Esteetön Seppä on hyvä shoppailupaikka liikuntarajoitteisillekin ja turvallinen paikka myös lasten ensimmäisiin itsenäisiin shoppailureissuihin.


Yhteistyöstä ylpeä

Meillä Sepässä tehdään mielellään nuoriso- ja oppilasyhteistyötä. Teemme yhteistyötä myös paikallisten urheiluseurojen kanssa, sillä haluamme tukea terveellistä ja urheiluntäyteistä elämää.


Hyvää jakava

Hyväntekeväisyys on lähellä sydäntämme ja teemme hyväntekeväisyysyhteistöitä paikallisten toimijoiden kanssa. Kaikkein mieluiten teemme hyvää yhdessä asiakkaidemme kanssa!


 

LEED-ympäristösertifiointijärjestelmä on U.S. Green Building Councilin (USGBC) kehittämä ja ylläpitämä rakennusten suunnittelun, rakentamisen, käytön ja ylläpidon luokitusmenetelmä.